Πολιτική | ΣΕΛΙΔΕΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ | hits: 1134
Με αφορμή την ταινία του Γαβρά «ενήλικες στο δωμάτιο»
σημείωμα των Σ.Κ.
Παρ, 18 Οκτ 2019

Η ταινία του Γαβρά προκάλεσε θόρυβο προτού προβληθεί και αφού προβλήθηκε, σε μια προσπάθεια να τοποθετηθεί στην συνείδηση του κόσμου η άποψη του Τσίπρα από τους μεν και η άποψη του Βαρουφάκη από τους δε, σαν η πάσα αλήθεια για το ιστορικό γεγονός του καλοκαιριού του 2015.

Η πάσα αλήθεια είναι τα ίδια τα γεγονότα που όμως έχουν πτυχές άγνωστες και που συνδέονται μεταξύ τους κατά τρόπο χαωδώς πολύπλοκο και επομένως η αλήθεια που είναι χρήσιμη δύσκολα γίνεται κατανοητή.

Η χρήσιμη αλήθεια είναι αυτή που απαντάει στο ερώτημα τι συμβαίνει επί τέλους στην εποχή μας και το τι συμβαίνει είναι μόνο η κατεύθυνση που παίρνει ο σύγχρονος κόσμος και η κάθε κοινωνία μέσα στον σύγχρονο κόσμο, και σ αυτό το ερώτημα προφανώς δεν απάντησε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ δια στόματος Τσίπρα ούτε η πολιτική που απαντάει δια στόματος Βαρουφάκη.

Βεβαίως έτσι κι αλλιώς η απάντηση δεν είναι εύκολη, έκανα ωστόσο μια προσπάθεια όχι να απαντήσω σ αυτό το ερώτημα αλλά τουλάχιστον, με το κείμενο που παραθέτω, να εκθέσω την άποψή μου για τον τρόπο που πρέπει (κατά την γνώμη μου) να σκεφτεί κανείς μια απάντηση.


Τέρατα στο δωμάτιο και έξω από το δωμάτιο . . .

κείμενο pdf
Δεν υπάρχει !
αναφορές