Πολιτική | ΣΕΛΙΔΕΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ | hits: 1427
Μηλιός, Σταθάκης, Δραγασάκης: τρεις μάγοι στο Λονδίνο για ψώνια...
σημείωμα των Σ.Κ.
Πέμπ, 27 Νοεμ 2014

Είναι ικανοί οι κύριοι Μηλιός, Σταθάκης και Δραγασάκης να κάνουν γκάφες τέτοιου μεγέθους σαν αυτή του Λονδίνου; Κατά την γνώμη μου δεν είναι απλώς ικανοί, είναι υποχρεωμένοι να κάνουν γκάφες και θα κάνουν ακόμα μεγαλύτερες. Από την στιγμή που αποφάσισαν ότι μπορεί η Αριστερά να είναι και Αριστερά και κυβερνώσα, η σειρά των γκαφών που έγιναν και θα γίνουν (αν και είναι συζητήσιμο αν πρόκειται για γκάφες) είναι αναπόφευκτη.

Η συζήτηση, αν ήταν ή δεν ήταν παρών ο κ. Joerg Sponer είναι βλακώδης! Ακόμα κι αν αυτός ο τύπος είναι ανύπαρκτο πρόσωπο, αυτά που σημειώνονται στο έστω και πλαστό email του, πράγματι περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και πράγματι είναι για γέλια.

Σε τι νομίζουν λοιπόν οι τρεις μάγοι της οικονομίας ότι συνίσταται η προβοκάτσια του κυρίου Sponer; Στο ότι «αποκαλύπτει» πως οι «επενδυτές» γέλασαν με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ή στο ότι «αποκρύπτει» πως αυτά που είπαν οι μάγοι στους επενδυτές είναι εντελώς άλλα από αυτά που περιέχει το πρόγραμμα;

Τα εξής λόγια του email θα πρέπει να βάλουν τους Αριστερούς σε σκέψεις:

«Το πρόγραμμά [τους] είναι χειρότερο κι από εκείνο των κομμουνιστών (τουλάχιστον εκείνοι είχαν ένα σχέδιο που το 'χαν σκεφτεί καλά προηγουμένως) - αυτό εδώ θα φέρει το απόλυτο χάος (...) Εάν δεν ήταν τόσο σοβαροί την ώρα που συνομιλούσαν (οι κκ Μηλιός, Σταθάκης), θα νόμιζα ότι βρισκόμουν σε φαρσοκωμωδία στο θέατρο».

Προφανώς οι μάγοι του ΣΥΡΙΖΑ τα έχουν χαμένα: τα έχουν όμως χαμένα μπροστά στο πραγματικό πρόβλημα, πως καμιά κοινωνία στον κόσμο δεν μπορεί πια να επιβιώσει χωρίς χρηματοδότηση από τις «αγορές» και αποκρύπτοντας το άλλο μισό της πραγματικότητας, πως ούτε οι «αγορές» μπορούν να επιβιώσουν αν δεν χρηματοδοτήσουν τις κοινωνίες.

Το ζήτημα επομένως είναι αν, εν όψει αυτής της πραγματικότητας, υπάρχει άλλη πολιτική εκτός από το ξεπούλημα στους γκάνγκστερ των hedge funds.

Άλλη πολιτική όχι μόνο υπάρχει αλλά και αργά ή γρήγορα θα ασκηθεί, μόλις η κοινωνική βάση αναγκαστεί να κατανοήσει την πραγματική σημασία της κρίσης και να οργανωθεί κατάλληλα για να την αντιμετωπίσει, με σεβασμό στην κατάσταση που έχει πια διαμορφωθεί και δεν ξεπερνιέται ούτε με μάγια, ούτε με μαγκιές.

Κι αφού οι επιτελείς της Αριστεράς δεν είναι πια θέση να ξεπεράσουν τα όνειρά τους για τα μεγαλεία της εξουσιαστικής διακυβέρνησης που είναι αγγαρεία αλλά την βλέπουν σαν εξουσία, οι αριστεροί της κοινωνικής βάσης αργά ή γρήγορα θα ξεπεράσουν τους επιτελείς της οπορτουνιστικής Αριστεράς.

Όσο πιο γρήγορα τόσο καλύτερα.

κείμενο pdf
Δεν υπάρχει !