Πολιτική | ΣΕΛΙΔΕΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ | hits: 1190
Απολογισμός και προοπτική
σημείωμα των Σ.Κ.
Τετ, 5 Ιαν 2005

Με την είσοδο στο έτος 2005, οι ΣΕΛΙΔΕΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ μπαίνουν σε μια νέα περίοδο της ζωής τους. Το "καινούριο" συνίσταται, κατ' αρχήν, στην διόρθωση της αρχικής εμφάνισης αυτού του δικτυακού τόπου. Πριν εξηγηθεί, σε τι συνίσταται η διόρθωση, ας επιτραπεί ένας σύντομος απολογισμός.

Βασικός λειτουργικός στόχος των ΣΕΛΙΔΩΝ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ήταν η προσέλκυση κάποιων ανθρώπων που θα ήθελαν να εκφραστούν. Παρά τις εκκλήσεις, ο στόχος αυτός δεν επιτεύχθηκε, με την εξαίρεση δυό φίλων, του Τάσσου Τάντση και του Χάρη Πεϊτσίνη, των οποίων τα σημαντικά κείμενα έχουν ήδη δημοσιευτεί.

Από την άλλη μεριά, οι Σ.Κ. πέτυχαν, χωρίς καμιά διαφήμιση, από τον Απρίλιο του 2004 - πρώτο ολόκληρο μήνα της λειτουργίας τους - μέχρι τον Δεκέμβριο του 2004, να αυξάνουν κάθε μήνα τον μέσο και τον μέγιστο αριθμό των ανά ημέρα επισκεπτών (από 3 σε 67 και από 8 σε 119).

Το ιδρυτικό λάθος που μπορεί σήμερα να διαγνώσει ο συντάκτης του site, είναι ότι δεν αποσαφηνίστηκε ο ατομικός - προσωπικός χαρακτήρας της προσπάθειας. Δεν διευκρινίσθηκε δηλαδή ότι οι ΣΕΛΙΔΕΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ δεν έχουν τίποτα το "επίσημο", αλλά αντίθετα ορίζονται ως μια πράξη περιφρόνησης της "επισημότητας". Οτι, τελικά, είναι ένας τόπος συζήτησης ανάμεσα σε άτομα.

Θα επιχειρηθεί συνεπώς να δοθεί στον επισκέπτη των Σ.Κ. η σαφής εικόνα του "παρασκηνίου" αυτού του δικτυακού τόπου. Βεβαίως η "επωνυμία" και η "ανωνυμία" των προσώπων είναι στην διάκρισή τους. Οι ιδέες ωστόσο καλό θα είναι να "συστήνονται" προκειμένου να αποκατασταθεί η "αναγνωρισιμότητά" τους που σήμερα πραγματικά λείπει.

Θα επιχειρηθεί επίσης η τροποποίηση της δομής, της μορφής, καθώς και της τεχνικής υποδομής των ΣΕΛΙΔΩΝ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ώστε να γίνουν αυτές εύκολα αναγνώσιμες και συνολικά σαφέστερες. Αν υπάρξει κάποιο λάθος στην μετάβαση ο δράστης ζητάει προκαταβολικά την συγνώμη σας, με την ελπίδα ότι αυτό γρήγορα θα διορθωθεί.

Με ευχές για ένα καλύτερο 2005

Ο συντάκτης των Σ.Κ.
Κωστής Παπαϊωάννου