Πολιτική | ΣΕΛΙΔΕΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ | hits: 1666
Τα πρώτα βήματα των Σελίδων Κριτικής
σημείωμα των Σ.Κ.
Παρ, 1 Απρ 2005

Οι Σ.Κ. μετρούν ήδη κάποιο χρόνο ζωής. Εγκαινιάζουμε μια πρώτη προσπάθεια οργάνωσης του δικτυακού τόπου, μαζί με μια μικρή βελτίωση (ελπίζουμε) στην αισθητική τους. Με αυτή την ευκαιρία εγκαινιάζουμε και την συνήθεια να σχολιάζουμε σ' αυτή την θέση, πολύ σύντομα, τα σημαντικά ζητήματα που παρουσιάζονται στην επικαιρότητα.

Αυτές τις μέρες, στην Λουκέρνη, ορίστηκε η παραλλαγή του σχεδίου Ανάν, σχετικά με την "επίλυση" του κυπριακού, που θα τεθεί υπ' όψιν του λαού της Κύπρου. Το σχέδιο Ανάν από μερικούς θεωρείται ότι έιναι μια κάποια λύση και από μερικούς άλλους θεωρείται ολέθριο, κυρίως επειδή ευνοεί την τουρκική πλευρά. Ανάμεσα σ' αυτές τις "ακραίες" θέσεις υπάρχουν κι αρκετές άλλες, ενδιάμεσες.

Πρέπει να παρατηρήσουμε ότι δεν εμφανίζεται καμιά άποψη που να κρίνει την προσπάθεια της επίλυσης του κυπριακού προβλήματος μέσα στα ιστορικά της πλαίσια. Σαν μια τέτοια άποψη παρουσιάζουμε ένα σχόλιο που δημοσιεύτηκε με την ευκαιρία της παρουσίασης του πρώτου σχεδίου Ανάν, ελπίζοντας να δώσουμε προσεχώς μια πληρέστερη εικόνα μιας τέτοιας άποψης.

Σ.Κ.