Υπαρκτή Αριστερά | ΣΕΛΙΔΕΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ | hits: 1211
Ενα δείγμα συζήτησης για την θεωρία των ακρων στο facebook
σχόλιο απο τον Κ.Π.
Δευτ, 30 Σεπτ 2013

To εκλεκτό μέλος της Facebookian Community Ιάσονας Χανδρινός μας παρέπεμψε με τον παρακάτω σύνδεσμο στο άρθρο του κυρίου Γιώργου Παγουλάτου στην Καθημερινή το οποίο συνιστώ και εγώ να διαβάσετε.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_29/09/2013_535124

Ο αστερίσκος της Καθημερινής, δίπλα στο όνομά του δράστη του άρθρου, μας παραπέμπει στην παρακάτω πληροφορία:

* Ο κ. Γιώργος Παγουλάτος είναι καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ...

(σ.σ.: Για κάποιο λόγο που δεν έχω καταλάβει το γεγονός ότι είναι καθηγητής του πανεπιστημίου -- που ήδη "φουντάρει" και ως πρακτική και ως έννοια  -- θεωρείται, ακόμα, ενισχυτικό και όχι επιβαρυντικό της ανερμάτιστης άποψής του)

Την παραπομπή του Ιάσονα την ακολούθησε σειρά σχολίων των συνηθισμένων για τους facebookian intellectuals που με έβαλαν στον πειρασμό να κάνω το παρακάτω σχόλιο:

----------

«Νομίζω παράγινε το κακό με την μανία κατά της βλακώδους θεωρίας των άκρων ...
ΜΑΚΑΡΙ να ήταν η Αριστερά το άλλο άκρο από τον φασισμό ... Το κακό είναι ότι κάθε άλλο παρά είναι το άλλο άκρο !!! εκτός αν εννοούμε το άλλο άκρο στην διεκδίκηση της συντήρησης του συστήματος.
Αυτά που επισημαίνει ο Παγουλάτος σαν γεγονότα είναι πράγματι γεγονότα και είναι μάταιο να τα αρνιόμαστε επειδή και μόνο αφορούν την υποτιθέμενη Αριστερά που ποτέ δεν αναρωτηθήκατε αν είναι Αριστερά και τι τέλος πάντων το Αριστερό έχει αυτό το θεατρικό μπουλούκι.
Ο χαρακτηρισμός όμως των γεγονότων από τον Παγουλάτο (καθηγητής είναι συγχωρείται ... κάτι έλεγε ο Λένιν για τους "αστυνομικούς καθηγητές") και ο τρόπος που χρησιμοποιεί τα γεγονότα σαν επιχειρήματα είναι απλώς βλακώδης και μάλιστα βλακώδης όχι για μια αριστερή λογική αλλά βλακώδης για μια συντηρητική λογική.
-- Για την αριστερή λογική η ιαχή "μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι" -- που αποτελεί την αρχή και το τέλος της (ελληνικής) αναρχικής ιδεολογίας -- δεν είναι "λούμπεν" αλλά ανιστόρητος και αντιδιαλεκτικός μικροαστισμός
-- Οι συμμορίες του ΠΑΜΕ δεν κάνουν "εμπρηστικό ακτιβισμό" αλλά πεντακάθαρο φασιστικό συνδικαλισμό τύπου μαφίας.
-- Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ (που βεβαίως ΔΕΝ μπορούμε να το θεωρούμε στα σοβαρά πρόγραμμα) δεν είναι τυχοδιωκτισμός αλλά αποκήρυξη της Αριστερής πολιτικής όχι απλά σαν πρακτική αλλά ακόμα και σαν έννοια.
Με συμπαθάτε για την φλυαρία αλλά έχω απαυδήσει από αυτή την απόρριψη κάθε πολιτικής λογικής και την αναγωγή της πολιτικής σκέψης σε κολάζ αποφθεγμάτων.»

-------

Δεν περίμενα κανένα σχόλιο για το δικό μου σχόλιο, με αλλά με εξέπληξε (στιγμιαία) το σχόλιο του κυρίου Λέανδρου Μπόλαρη:

Leandros Bolaris Θα μας υποχρεώνατε κυριε Παπαϊωάννου αν μας πληροφορούσατε τι εννοείτε εσεις Αριστερά.

Και εγώ του απάντησα:

Costis Papaioannou Δεν θα σας πω τί εννοώ Αριστερά αλλά τι εννοούμε όλοι: Το αντίθετο της Δεξιάς. Πώς λέμε: Δεν γνωρίζει η Αριστερά μας τι ποιεί η Δεξιά μας ... κάπως έτσι !

Φαίνεται πως ο κύριος Μπόλαρης έμεινε ικανοποιημένος από την απάντηση γιατί δεν ακούστηκε πιο κάτω.

---------

Γιατί τα λέω όλα αυτά; Γιατί κάπως έτσι αρκετοί άνθρωποι φαντάζονται πως αντιμετωπίζουν τον φασισμό.

 

κείμενο pdf
Δεν υπάρχει !