Ιστορία | ΣΕΛΙΔΕΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ | hits: 1122
Η Βάρκιζα τελείωσε
σχόλιο απο τον Κ.Π.
Τριτ, 12 Φεβρ 2013

Σαν σήμερα στις 12 Φεβρουαρίου του 1945 υπογράφτηκε η Συμφωνία της Βάρκιζας. Αυτή η πολιτική συμφωνία ήταν ένα "μνημόνιο": μια πρόχειρη λίστα θανατηφόρων υποχρεώσεων που αναλάμβαναν οι επιτελείς της νικηφόρας Αριστεράς απέναντι στους ηττημένους εχθρούς τους.

Η Συμφωνία της Βάρκιζας καταγράφηκε στην συνείδηση του κόσμου της Αριστεράς σαν προδοσία και από πολιτική άποψη δεν της έλλειπε κανένα από τα χαρακτηριστικά μιας προδοσίας που είχε σαν συνέπεια 11 χιλιάδες νεκρούς μαχητές αμέτρητους άμαχους.

Από ιστορική άποψη η Συμφωνία της Βάρκιζας είναι μια πράξη πολύ πιο σημαντική, μια πράξη αδιανόητη για την μηχανιστική πολιτική ιστορία, που μόλις σήμερα, στις σημερινές κοινωνικές συνθήκες, γίνεται δυνατόν να αναγνωριστεί η σημασία της.

Υπάρχει στις Σελίδες Κριτικής το παρακάτω άρθρο γραμμένο το 2002 που διατηρεί ακόμα κάποια αξία:

http://www.critici.gr/PageText.php?text_flag=1&item_id=85

Μεγαλύτερη αξία όμως έχει ένα σύνθημα που γράφτηκε στους τοίχους μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 και έλεγε πως η ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ. Πραγματικά η Βάρκιζα του 1945 τελείωσε και η Βάρκιζα του 2008 δεν άρχισε ποτέ.

Όσα "μνημόνια" υποταγής κι αν υπογράψουν οι επιτελείς της Αριστεράς, συγκαλυμμένα κάτω από την κούφια "μνημονική" ή "αντιμνημονιακή" ρητορεία τους, κανείς δεν μπορεί και κανείς δεν πρόκειται να τα πάρει στα σοβαρά. Ούτε οι ίδιοι που υπογράφουν. Οι υπογραφές τους δεν έχουν καμιά εξουσιοδότηση, δεν έχουν καμιά νομιμοποίηση, δεν έχουν καμιά αξία.

κείμενο pdf
Δεν υπάρχει !