Πολιτική | ΣΕΛΙΔΕΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ | hits: 1016
Γιατί έρχεται η Μέρκελ στη Ελλάδα;
σχόλιο απο τον Κωστής
Κυρ, 7 Οκτ 2012

Η απάντηση που δίνουν σ' αυτή την εύλογη ερώτηση, οι αλλοπρόσαλλοι επιτελείς των τμημάτων  της οπορτουνιστικής Αριστεράς (με πρώτους και καλύτερους τους "λενινιστές" του ΚΚΕ) είναι πως ήρθε για να "στηρίξει" το "τρίο" της κυβέρνησης.

Κατά την γνώμη μου η απάντηση αυτή είναι (είτε ηθελημένα από μερικούς είτε αναγκαστικά από μερικούς άλλους) βλακώδης.

Μπορεί ακόμα και η ίδια η Μέρκελ να νομίζει αυτό που νομίζουν τόσο οι επιτελείς της κυβέρνησης που την κάλεσαν, όσο και οι επιτελείς της αντιπολίτευσης που δεν την κάλεσαν αλλά που τρίβουν τα χέρια τους για τον ερχομό της, επειδή επιτέλους θα υπάρξει μια θεαματική αντιπαράθεση που τουλάχιστον θα έχει ένα συγκεκριμένο έστω και παραπειστικό διακύβευμα.

Το ζήτημα όμως δεν είναι τι νομίζει η Μέρκελ αλλά τι νόημα έχει εκ των πραγμάτων (τί συμβολίζει πραγματικά) η παρουσία της:

Η παρουσία λοιπόν της Μέρκελ στη Ελλάδα έχει: α) το νόημα μιας γενικής συμβολικής επικύρωσης της αυτοκρατορικής εξουσίας των αγορών πάνω στην ελληνική κοινωνία και β) το νόημα μιας ειδικής κατοχύρωσης της (με σύγχρονους όρους) "προσάρτησης"  της ελληνικής αυτοκρατορικής επαρχίας στο "δυτικό τμήμα" της παγκόσμιας αυτοκρατορίας.

Οι επιτελείς της οπορτουνιστικής Αριστεράς νομίζουν ότι η Μέρκελ ήρθε να στηρίξει τα ντόπια κυβερνητικά ανδρείκελα ευλογώντας τις δυνάμεις καταστολής τους, ώστε να "δέρνουν" και να "ψεκάζουν" πιο αποτελεσματικά, προστατεύοντας το εφήμερο "τρίο" της επαρχιακής διακυβέρνησης;

Εδώ ακριβώς έγκειται η βλακεία της άποψής τους!

Δεν χρειάζεται να έχει κανείς πολύ μυαλό, χρειάζεται απλά να μην έχει μπει το μυαλό του στο λούκι της σίτισης από το αυτοκρατορικό "κοινοβουλευτικό" ίδρυμα, για να καταλαβαίνει πως η μεγάλη αδυναμία του αυτοκρατορικού συστήματος είναι η έλλειψη ουσιαστικής αντιπολίτευσης.

Κι από αυτή την άποψη είναι φανερό πώς ό,τι κι αν νομίζει η ίδια η Μέρκελ και τα ντόπια εξαρτήματα της ευρωπαϊκής εξουσίας η επίδοξη παχουλή αυτοκράτειρα έρχεται (με όλη την "λάμψη" της αυτοκρατορικής γελοιότητας) να εγκαινιάσει ένα σύγχρονο Κολοσσαίο με αγώνες μέχρι θανάτου ανάμεσα στους πάνοπλους φρουρούς της φασιστικής αυτοκρατορίας και στους μελλοθάνατους ήρωες της οπορτουνιστικής εναλλακτικής εξουσίας.

Οι επιτελείς της οπορτουνιστικής Αριστεράς ήδη βάλθηκαν να καλέσουν τον κόσμο στο ρόλο των μελλοθανάτων. Με το πρόσχημα ότι δήθεν αντιμάχονται την Μέρκελ βάζουν την υπογραφή τους στην ομολογία της υποταγής τους, κάνοντας ότι μπορούν για να πετύχει ο πραγματικός στόχος της αυτοκρατορικής επίσκεψης. Για άλλη μια φορά ο κόσμος θα "βγει στους δρόμους" να αγωνιστεί στο σύγχρονο αθηναϊκό Κολοσσαίο, ελπίζοντας ότι η παχουλή αυτοκράτειρα θα μας λυπηθεί.

Όσοι από τους αριστερούς της κοινωνικής βάσης συνειδητοποιούν την κατάντια θα πρέπει να ξέρουν πως η επικράτηση του δίδυμου οπορτουνισμού-φασισμού είναι ο αναπόφευκτος όρος της οριστικής χρεοκοπίας του εξουσιαστικού συστήματος. Ένας όρος που δεν μπορούμε να τον αποφύγουμε αλλά δεν πρέπει και να τον παραβλέπουμε.