Υπαρκτή Αριστερά | ΣΕΛΙΔΕΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ | hits: 1498
Ανοικτή επιστολή προς τον ιδιοκτήτη του leftg700.blogspot.gr/
σχόλιο απο τον Κωστής
Παρ, 28 Σεπτ 2012

Αγαπητέ Big Mac Carthy

Μόλις διάβασα το "σκεπτικό" με το οποίο μου αφαιρείς το προνόμιο να χειροκροτώ τα υψηλού πολιτικού επιπέδου δημοσιεύματά σου στο εξαιρετικής ποιότητας blog σου, το οποίο είχες την μεγαλοψυχία να δημοσιεύσεις στο έγκριτο blog σου και σε ευχαριστώ ιδιαιτέρως.

Είχα έτσι κι αλλιώς την πρόθεση να επιχειρήσω μια ερμηνεία της πολύπλοκης προσωπικότητάς σου. Ο λόγος που έχω να το κάνω είναι ότι όπως έγραφα στο άρθρο που και εσύ αναφέρεις χωρίς νέους ανθρώπους με αυξημένη ευφυΐα και αίσθηση καθήκοντος όπως εσύ, θα ήταν αδύνατο η οπορτουνιστική πολιτική που παράγεται από τους επιτελείς της μη-Αριστεράς να καλλιεργηθεί στην κοινωνική βάση.

Σε ευχαριστώ λοιπόν γιατί με το δημοσίευμα σου διευκολύνεις το έργο της ερμηνείας της χαρισματικής προσωπικότητας σου. Σε εύθετο χρόνο θα ασχοληθώ με την πολιτική πλευρά της περίπτωσής σου. Απαιτείται βεβαίως και μια μελέτη της ψυχολογικής πλευράς, πρέπει όμως να ομολογήσω ότι δεν είμαι ειδικός για την ψυχολογική ανάλυση εξαιρετικών περιπτώσεων σαν την δική σου.

Προς το παρόν δημοσιεύω και στις Σελίδες Κριτικής το εξαιρετικής και θαρραλέας ακρίβειας δημοσίευμά σου που αποτελεί μια εξαιρετικά περιεκτική σύνοψη της θέσης σου, σε σχέση με την ταπεινότητά μου. Παρεμβάλω απλώς δύο-τρεις διευκρινήσεις για χάρη των αναγνωστών που θα θελήσουν να θαυμάσουν την ακρίβεια των ισχυρισμών σου.

1) Ο Νοσφεράτος (με τον οποίο έτσι κι αλλιώς κακώς με συνδέεις) δεν σε ονόμασε "χαφιέ" αλλά "μανιαδάκη". Σου είπα ότι δεν συμφωνώ με τον χαρακτηρισμό ή την κατηγορία "χαφιέ" επειδή δεν πιστεύω ότι καμιά υπηρεσία ασφαλείας έχει ανάγκη να πληρώσει για να κάνει ζημιά στην μη-Αριστερά, από την στιγμή που άνθρωποι σαν εσένα κάνουν την δουλεία εκ των έσω με την άδεια της και για την ευχαρίστησή τους.

2) Για τον χαρακτηρισμό "μανιαδάκης" δεν συμφωνώ επίσης αν και τον θεωρώ βάσιμο. Ο Μανιαδάκης με την Κεντρική Επιτροπή του δημιούργησε σύγχυση στην Αριστερά. Εσύ ούτε κεντρική επιτροπή είσαι ούτε ξένος από την οπορτουνιστική Αριστεράς της εποχής μας είσαι στο φασιστικό τμήμα της οποίας προφανώς ανήκεις. Εσύ κατά την άποψή μου παίζεις με εξαιρετική ακρίβεια τον ρόλο ενός αριστερού McCarthy χρησιμοποιώντας τον ίδια μέθοδο όπως το φασιστικό πρότυπό σου.

3) Ο Μακαρθισμός σου είναι κυρίως το στοιχείο που σε κάνει εξαιρετικό παράδειγμα για μελέτη. Αυτός ο ρόλος είναι που σε κάνει ενδιαφέροντα για μένα και σ' αυτόν τον ρόλο οφείλεις και το καλοπροαίρετο παρατσούκλι Big Mac Carthy γιατί είσαι φουσκωτός σαν τον McCarthy και φτηνός (και άρα η χαρά των φτωχών του οπορτουνισμού) σαν το Big Mac των Μακ Ντόναλντ.

4) Δεν νομίζω ότι χαρακτήρισα το blog σου μυστηριώδες, χαρακτήρισα εσένα μυστηριώδη, έγραψα συγκεκριμένα "την παρεξήγηση που επεξεργάστηκε ο μυστηριώδης και πολυπρόσωπος  (κατά τις δηλώσεις του) νεαρός κύριος leftG700" και αυτό δεν έχει να κάνει με καμιά κατηγορία για χαφιεδισμό, έχει να κάνει με το μυστήριο που καλλιεργείς για τα δήθεν πρόσωπα που αντιπροσωπεύεις.

Αυτά προς το παρόν, θα ασχοληθώ όπως είπα εν ευθέτω χρόνω με την ουσία των γραφομένων σου. Προς το παρόν δημοσιεύω πιο κάτω το κείμενό σου, προς χάρη αυτών που ενδιαφέρονται για την πολύπλοκη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον πολιτικό χώρο της ελληνικής Αριστεράς.

Με πολλές ευχαριστίες για την εκ μέρους σου τεκμηρίωση της άποψής μου

Κωστής Παπαϊωάννου

 

 

Το πιο κάτω κείμενο δημοσιεύτηκε στο blog: http://leftg700.blogspot.gr/

την Παρασκευή 28/09/2012

 

Εξιχνιασμένες υποθέσεις. Φάκελος Νο 2: Κωστής Παπαϊωάννου.

Στους τακτικούς αναγνώστες αυτού τού blog είναι γνωστή η σύντομη ιστορία ως σχολιαστή εδώ του Κωστή Παπαϊωάννου. Ξεκίνησε καλά, παρά τις μεγάλες ιδεολογικές διαφορές μας. Κατά την άποψή μας, εκείνος κινείται στην θολή και ακαθόριστη περιοχή που ορίζεται κάπου ανάμεσα στις μαοϊκές ιδέες τής περιόδου τής πολιτιστικής επανάστασης περί προσφυγής στο λαό (ιδέες αλλά και ''ολίγη'' στρατηγική για να ανακτήσει ο Μάο τον έλεγχο στην τότε ηγετική ομάδα τού ΚΚΚ;)) και τις σύγχρονες νεοαναρχίζουσες και ελευθεριακές αντιλήψεις υπέρ τής αυτονομίας τού κινήματος και της απεξάρτησής του από την καθοδήγηση των κομματικών στελεχών, τα οποία θεωρεί, συλλήβδην και ανεξάρτητα από το κόμμα που υπηρετούν, ξεπουλημένα. Εμείς πάλι... καμία σχέση! -αν και, φυσικά, δεν αγνοούμε τα πολλά και υπαρκτά προβλήματα που δημιουργούν οι μηχανισμοί... Πολύ επιγραμματικά και κάπως μεταφορικά: αν ο Κωστής Παπαϊωάννου λέει «σπάστε τις πυξίδες γιατί έχουν μηχανισμούς και οι μηχανισμοί σκουριάζουν και μας καταπιέζουν εξουσιαστικά», εμείς λέμε «επιδιορθώστε τις πυξίδες, αντικαθιστώντας τους σκουριασμένους μηχανισμούς, και ελέγχετέ τις σταθερά για να εντοπίζετε εγκαίρως τις νέες σκουριές που αναπόφευκτα θα δημιουργούνται». Κι αλλιώς: ο Κωστής Παπαϊωάννου επαγγέλλεται την έλευση τής Αριστεράς τής κοινωνικής βάσης που θα αντικαταστήσει την υπαρκτή Αριστερά, συντρίβοντάς την, κι εμείς δεν μπορούμε να καταλάβουμε από ποιες ''αγνές'' και ''αμόλυντες'' κοινωνικές δυνάμεις θα συσταθεί αυτή η περίεργη Αριστερά και, το κυριότερο, πώς θα αποφύγει τους μηχανισμούς τής δικής της οργάνωσης όταν, μοιραία, συγκροτηθεί σε ''σώμα'' για να παρέμβει αποφασιστικά στην πολιτική αρένα (να διεκδικήσει δηλαδή την πολιτική εξουσία).

Όπως ήδη είπαμε, όλες αυτές οι διαφορές δεν εμπόδισαν αρχικά τον μεταξύ μας διάλογο. Σταδιακά όμως, με αφετηρία την προεκλογική περίοδο των δεύτερων εκλογών, τού Ιουνίου, όταν και συστήσαμε την υπερψήφιση του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό άρχισε να αλλάζει. Για να καταλήξει γρήγορα σε σχολιασμούς εκ μέρους του απόλυτα εχθρικούς, αντιπαραγωγικούς και, σε τελική ανάλυση, εις βάρος του κλίματος καλόπιστου διαλόγου που, ανεξάρτητα από ιδεολογικοπολιτικές διαφορές, προσπαθούμε να διατηρούμε εδώ. Προσπαθήσαμε να τον επαναφέρουμε στο κλίμα (και όχι μια φορά). Ματαίως. Του επισημάναμε ότι υπερβαίνει τα όρια. Τίποτε. Του δείξαμε έμπρακτα ένα διαφορετικό παράδειγμα, όταν αναδημοσιεύσαμε ένα ιδιαίτερα πολεμικό άρθρο του -κόντρα στις δικές μας απόψεις βέβαια- κι όταν, μετά από εκδηλωμένη πρόθεσή του να αποχωρήσει, τον προσκαλέσαμε να επανέλθει ως σχολιαστής. Μηδέν.

Πρόσφατα, μετά από μία χονδροειδή διαστρέβλωση απόψεών μας, αναγκαστήκαμε να τον προειδοποιήσουμε με ''διαγραφή'' από τη λίστα των σχολιαστών. Και λίγο μετά προχωρήσαμε σε αυτή. Για ποιο λόγο και με ποιο σκεπτικό; Με το εξής:

Μετά την προειδοποίησή μας, η οποία, με μικρή καθυστέρηση, συνέπεσε με την απόφασή του να σταματήσει να σχολιάζει εδώ, δημοσίευσε στο blog του (critici.gr) ένα επικριτικό άρθρο για εμάς. Το άρθρο είναι η αποθέωση τής παρανόησης κειμένων και ισχυρισμών μας, της αυθαίρετης εξαγωγής συμπερασμάτων, της δίκης προθέσεων, της διαστρέβλωσης και, σε τελική ανάλυση, του στραγγαλισμού ακόμα και τής στοιχειωδέστερης λογικής. Φυσικά, τίποτε από όλα αυτά δεν προκάλεσε τη ''διαγραφή'' του.

Αυτό που την προκάλεσε είναι το γεγονός ότι ο Κωστής Παπαϊωάννου, στο εν λόγω άρθρο, ανανεώνει ενισχυτικά και ανατροφοδοτεί εμμέσως(;) πλην σαφώς τη λασπολογία τού κνώδαλου που ακούει στο διαδικτυακό όνομα Νοσφεράτος, αφού χαρακτηρίζει επανειλημμένα αυτό το blog ως ...μυστηριώδες!!! Είναι αυτονόητο ότι η αναζωπύρωση των αθλιοτήτων τού Νοσφεράτου (leftg700.blogspot.com = ''στημένο'', ασφαλίτικο blog) συντελείται ανεξάρτητα από τις προθέσεις τού Κωστή Παπαϊωάννου και ανεξάρτητα από το γεγονός ότι, όπως τουλάχιστον ο ίδιος μάς έχει πει εδώ, δεν τις συμμερίζεται. Ανεξάρτητα, αλλά σε καμία περίπτωση και συγγνωστά -ιδίως αν συνυπολογίσει κανείς τη μεγάλη εμπειρία του από την πολύχρονη συμμετοχή του στο αριστερό κίνημα...

Έτσι, μετά το γνωστό και μη εξαιρετέο κνώδαλο, ο Κωστής Παπαϊωάννου καθίσταται το δεύτερο άτομο που του απαγορεύεται να παίρνει τον λόγο στο παρόν βήμα· και ο ''φάκελός'' του μπαίνει κι αυτός στο αρχείο μας. Οριστικά, τελεσίδικα και αμετάκλητα.

κείμενο pdf
Δεν υπάρχει !
αναφορές