Υπαρκτή Αριστερά | ΣΕΛΙΔΕΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ | hits: 1085
Προς LeftG700. Ανοικτή Επιστολή υπ' αριθμόν 2
σχόλιο απο τον Κ.Π.
Πέμπ, 4 Οκτ 2012

Αγαπητέ Μακάρθυ,

Από εδώ και πέρα θα σε ονομάζω Μακάρθυ (εννοείται: της ελληνικής οπορτουνιστικής αριστεράς), μήπως και αντιληφθείς επιτέλους από πού προέρχεται η απέχθειά μου για την φυσιογνωμία και τις φυσιογνωμίες σου (αυτή και αυτές που προβάλεις -- γιατί το ποιος είσαι σαν πραγματικό πρόσωπο και πόσα πρόσωπα πραγματικά είσαι στην μπλογκόσφαιρα ουδόλως ενδιαφέρει). Μέχρι σήμερα κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις και ίσως δεν ξέρεις σε τι μοιάζεις με τον Μακάρθυ και σίγουρα δεν έχεις καταφέρει να καταλάβεις σε ποια θεμέλια μπορεί να στηριχθεί η εξουσία ενός Μακάρθυ, στοιχεία που σήμερα δεν υπάρχουν για πολύ σοβαρότερα πρόσωπα από ένα φουκαριάρικο βρέφος του φασιστικού οπορτουνισμού που είσαι εσύ.

Σου έχω πει ήδη ότι έχω και πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθώ από την αφεντιά σου. Αν ασχολούμαι μαζί σου είναι γιατί (πολύ - πολύ σοβαρά) εσύ είσαι το τέλειο παράδειγμα της αναβίωσης του Μακαρθισμού σε μια "αριστερή" εκδοχή στην σύγχρονη ελληνική κοινωνία. Αυτό είναι το ζήτημα που με απασχολεί και όχι εσύ, στο είπα νομίζω σαφώς ότι εσύ μπαίνεις στο δρόμο των "εμμονών" μου σαν case study: αν δεν ήμουν τυχερός να πέσεις στην πλώρη μου θα έπρεπε να σε φανταστώ σαν περίπτωση μακαρθισμού ιδανικής γελοιότητας.

(Παρεμπιπτόντως ο δρόμος των εμμονών μου κρατάει ακριβώς μισό αιώνα 1962 - 2012, ενώ ο δικός σου έμμονος δρόμος άρχισε χθες και τον έχεις πάρει και ανάποδα!

Αυτή είναι η απάντηση σ' αυτή την βλακεία που έγραψες:

«Κατά τα άλλα, peace. Εμείς ακολουθούμε το δρόμο μας κι ο Κωστής είναι ελεύθερος να ακολουθεί τις εμμονές του...»)

Και με την ευκαιρία κόψε επιτέλους τις αστυνομικές εκφράσεις (ο Κωστής είναι ελεύθερος .. ο Κωστής είναι "εξιχνιασμένη" υπόθεση .. στον Κωστή έχουμε απαγορεύσει ..) γιατί δεν θα σου κάνω ποτέ την χάρη να συγχωρήσω την δουλειά που κάνεις ως αμειβόμενη. Την δουλειά αυτή την κάνεις από ευχαρίστηση. Μια ευχαρίστηση που βέβαια δεν θα την έχεις ποτέ, αφού την αναζητάς στην υποτίμηση και την δυσφήμηση αυτών που σου πάνε κόντρα και την αναζητάς εκεί επειδή είσαι μοχθηρός και επειδή έχεις ένα κραυγαλέο κόμπλεξ ανωτερότητας.

Δεν θα σπαταλήσω ούτε και τώρα το χρόνο μου για να αναφερθώ στον μακαρθισμό της ελληνικής οπορτουνιστικής Αριστεράς τον οποίο υπηρετείς ιδιοτελώς και με τον πιο γελοίο τρόπο. Θα το κάνω όταν έχω την άνεση γιατί είναι σοβαρότατο ζήτημα.  Θα επισημάνω απλώς τις γελοίες εκδηλώσεις του μακαρθισμού σου στο εισαγωγικό σημείωμα που "αφιέρωσες" και στο σχόλιο που έγραψες για να αντιμετωπίσεις το δικό μου σημείωμα. Δυο "όλα τα λεφτά" κείμενα τα οποία παραθέτω στο τέλος αυτούσια προς τέρψιν όσων δεν τα διάβασαν στο κατάπτυστο blog σου.

Πρώτη επισήμανση:

Παρουσιάζεις το σημείωμά μου σαν να είναι απολογητικό για την "συμπάθεια που δεν κρύβεται" στον Νοσφεράτο και όχι μόνο αυτό αλλά και σαν απολογητικό για λογαριασμό και του Νοσφεράτου !!!

Για ποιό πράγμα απολογητικό; Απολογούμαι, ότι δεν έχω "υποπέσει στο αδίκημα" ΔΗΘΕΝ για το οποίο μου "απαγόρευσες" να σχολιάζω τις γελοίες αθλιότητες που γράφεις στο "τσαρδί" σου. Λοιπόν αγαπητό μακαρθικό φιλαράκι αυτό ακριβώς έκανε και το επίσης γελοίο (αλλά με σοβαρές πλάτες - δεκαετία γαρ του ΄50!) φασιστικό πρότυπό σου: οι αντιαμερικανικές ενέργειες ήταν η φιλία των υποψηφίων για την "μαύρη λίστα" με κάποιους ήδη "γραμμένους".

Διευκρινήσεις:

Για να τελειώνουμε μ' αυτή την ηλιθιότητα, σε πληροφορώ ότι ο Νοσφεράτος μου ήταν και μου είναι εξαιρετικά συμπαθής, δεν έχω κανένα λόγο να το κρύψω και πολύ περισσότερο ενώπιον μια γελοιογραφίας του μακαρθισμού. Αλλά αυτό είναι εντελώς άσχετο από τις απόψεις του για σένα τις οποίες θεωρώ πολύ ήπιες! Κακώς (και κυρίως ηλιθίως) με μπερδεύεις μαζί του και το κάνεις επειδή βλακωδώς νομίζεις ότι μπορεί να πείσεις κανέναν από τους "οπαδούς" σου ότι "μου έκλεισες την πόρτα" (αν και πρέπει να έχεις ήδη αντιληφθεί πως μάλλον μου την άνοιξες) επειδή αναπαράγω τις "συκοφαντίες" του Νοσφεράτου και όχι όπως είναι ηλίου φαεινότερο επειδή σου χαλάω το γελοίο μεγαλόστομο και φανφαρόνικο μακαρθικό παιχνιδάκι σου.

Λοιπόν μια και καλή: Δεν σε θεωρώ χαφιέ γιατί σε θεωρώ πολύ (πολύ - πολύ) χειρότερο από χαφιέ. Ο χαρακτηρισμός "μανιαδάκια" που σου απέδωσε ο Νοσφεράτος είναι αρκετά βαρύτερος από τον χαρακτηρισμό χαφιές. (ο χαφιές και ο ασφαλίτης στο κάτω της γραφής βγάζουν το ψωμί τους). Οι "βαλτοί" από τον Μανιαδάκη δεν ήταν ούτε χαφιέδες ούτε ασφαλίτες αλλά παρασυρμένοι (κατά τον φιλίστορα) «σε συμμετοχή στην "προσωρινή Διοίκηση" μια ομάδα ανώτατων κομμουνιστικών στελεχών που ήρθαν το 1939 στην Ελλάδα από την Μόσχα, όλοι απόφοιτοι της περίφημης ΚΟΥΤΒ, για να αναδιοργανώσουν το παραπαίον ΚΚΕ ».

Δεν συμφωνώ λοιπόν με τον χαρακτηρισμό σου σαν "τα μανιαδάκια", γιατί εσύ ως (γελοία απομίμηση) δεν είσαι το κατασκεύασμα κάποιου γελοίου μιμητή του Μανιαδάκη, αλλά είσαι ο ίδιος μιμητής του. Προσπαθείς να παρουσιάσεις μια μυστήρια "αγοροπαρέα" σαν "κεντρική επιτροπή" που ρυθμίζει την "λαϊκή δημοκρατία" του γελοίου "τσαρδιού" σου. Αλλά στην ουσία μπορεί να νομίζεις ότι είσαι ο νέος Μανιαδάκης αλλά στην ουσία δεν είσαι ούτε αυτό.

Εσύ (μεταφορικά) είσαι σαν κάποια κωλόπαιδα που γραντζουνάνε με το κλειδί τους τα ακριβά αυτοκίνητα επειδή ζηλεύουν αυτούς που έχουν ακριβό αυτοκίνητο ενώ αυτοί δεν θα το αποκτήσουν ποτέ. Αυτό ήταν και το πρότυπό σου ο Μακάρθυ. Ένας (μεταπολεμικός) αντιγραφέας του Μανιαδάκη, ένας κομπλεξικός που φθονούσε όσους είχαν κάποια αξία.

Δεύτερη επισήμανση:

Προσπαθείς να πείσεις ότι όταν λέω μυστήριο το blog σου εννοώ ότι είναι κατασκευασμένο από υπηρεσίες ασφαλείας!!!!

Διευκρινήσεις:

Πρώτα - πρώτα κάνεις το λάθος να ισχυρίζεσαι ότι άλλα λέω και άλλα εννοώ. Αυτό είναι εντελώς βλακώδες γιατί είναι φανερό σε όλους ότι μπορεί να είμαι εντελώς βλάκας αλλά αυτά που λέω τα πιστεύω. Δείχνεις ακόμα πιο έντονα την δική σου υποκρισία. Εγώ δεν έχω ανάγκη να υποκριθώ γιατί απλούστατα δεν αποβλέπω στο να κάνω καριέρα με ψέματα και κολακείες σαν εσένα. Ότι έχω να πω το πιστεύω και το λέω στα ίσια και έχω κερδίσει το να κοιμάμαι ήσυχος και χωρίς μανία καταδιώξεως σαν εσένα.

Κατά την γνώμη μου λοιπόν το μυστήριο του μπλογκ σου είναι το μυστήριο που καλλιεργείς εσύ, ενσυνείδητα, πρόστυχα και φτηνά. Και έγκειται στο ότι μιλάς δήθεν σαν "γραφιάς", δηλαδή σαν "γραμματέας" μιας "κεντρικής επιτροπής" που έχει εγκρίνει τις μαλακίες που κάθε φορά ξεφουρνίζει το άρρωστο μυαλό σου.

Αυτό δεν είναι ασυνήθιστο βέβαια, όλοι μιλάνε σαν να εκπροσωπούν κάποιους αλλά τουλάχιστον λένε κάτι που θα μπορούσε και να έχει συζητηθεί και εγκριθεί. Κάτι που αφορά θέσεις και ενέργειες που έστω και δήθεν γίνονται στο όνομα μιας συλλογικότητας. Εσύ θέλεις να πείσεις ότι το υβρεολόγιο (π.χ. είσαι κότα ...  είσαι πολιτικά βλάκας ... είσαι αφελής αλλά στα όρια της αυξημένης ηλιθιότητας .. ) που εκτοξεύεις σε όποιαν και όποιον δεν σου "κάθεται" είναι προϊόν συλλογικής επεξεργασίας.

Εντάξει, με γεια σου και με χαρά σου, αλλά εγώ θα συνεχίσω να το θεωρώ μυστήριο γιατί δεν μπορώ (ούτε θέλω) να πιστέψω ότι υπάρχουν πολλοί νέοι άνθρωποι που δέχονται να τους εκπροσωπεί ένας μακαρθίσκος ατυχούς κοπής σαν εσένα. Αλλά σε κάθε περίπτωση, είτε πραγματική είτε φανταστική (αδιάφορο) είναι η επιτροπή σου, δεν είναι "κεντρική επιτροπή" αλλά μια γελοία "επιτροπή αντι-αριστερών ενεργειών" που προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους "αστέρες" της μπλογκόσφαιρας αλλά βγαίνει τρομοκρατημένη η ίδια. Για μένα κατάλαβες αργά ότι δεν είμαι "αστήρ" παρόλο που στο είπα από την αρχή και την πάτησες.

Τρίτη και τελευταία επισήμανση:

Όπως και ο Μακάρθυ έχεις χεστεί επάνω σου, βρωμάει από μακριά η κατάστασή σου. Έκανες μια βλακεία να νομίζεις ότι θα "με φέρεις βόλτα" όπως τους "συνήθεις" αντι-αριστερούς με τους οποίους ασχολείται η "επιτροπή" σου, και μετά έκανες μια ακόμα μεγαλύτερη βλακεία να προσπαθείς να με παρουσιάσεις σαν συκοφάντη.

Τώρα αναγκάζεσαι σαν ηλίθιος να διαγράψεις και τους σχολιαστές σου!!! Φοβάσαι ότι θα αρχίσουν να σε "κράζουν" (χα χα) και ακόμα χειρότερα ότι θα μαζευτούν οι "οπαδοί" σου να σε υποστηρίξουν με "επιχειρήματα" ανάλογα με τα δικά σου και θα γελάσει κάθε πικραμένος.

Διευκρινήσεις:

Την έχεις "πατήσει" γιατί τα έβαλες με κάποιον που μπορεί να είναι βέβαια ηλίθιος με τα δικά σου μέτρα αλλά δεν ενδιαφέρεται να κερδίσει οτιδήποτε άλλο εκτός από την ευχαρίστηση να αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει γύρω του και να παρατηρεί τι γίνεται όταν λέει την γνώμη του γι αυτό που αντιλαμβάνεται.

Εσύ βιάστηκες να διακηρύξεις ότι κέρδισες (περίπου ή ακριβώς είπες "έχασες μεγάλε"). Κάνεις λάθος δεν έχασα τίποτα γιατί δεν έπαιξα ούτε για ένα δευτερόλεπτο το παιχνίδι που περίμενες ότι θα παίξεις μαζί μου. Θα είχα παίξει αν είχες προβάλλει το παραμικρό επιχείρημα αντίθετο στις απόψεις μου. Το μοναδικό "επιχείρημα" που βρήκες να πεις ενάντια στην άποψή μου, είναι ότι η Αριστερά της κοινωνικής βάσης βρίσκεται στο υπερπέραν. Πράγμα που δείχνει την άγνοιά σου όχι για τις απόψεις μου αλλά για το τί είναι η Αριστερά και από κει και πέρα προσπαθείς εναγωνίως να κατασκευάσεις και να μου φορέσεις, ένα βολικό προφίλ για να μπορείς να λες τις τεράστιες κοτσάνες σου.

Αυτά προς το παρόν, εν ευθέτω χρόνω θα ακούσεις και τα υπόλοιπα επί της ουσίας του Μακαρθισμού σου.

Κατά τα άλλα it is too late for peace. Τον καυγά που ξεκίνησες εντελώς βλακωδώς μαζί μου δεν μπορείς να τον αποφύγεις. Προσπάθησε τουλάχιστον κάτι να σου μείνει από αυτόν. Δεν θα με ενοχλούσε που είσαι που είσαι ένας φαιδρός και ανέντιμος μακαρθίσκος αν είχες τουλάχιστον στην ανεντιμότητά σου μια στοιχειώδη ποιότητα.

Μετά τιμής

Κ.Π.

 

* * * * * *

Παραθέτω το εισαγωγικό σημείωμα με το οποίο ο Μακαρθίσκος (LeftG700) δικαιολογεί την ανάρτηση του δικού μου σημειώματος καθώς και το σχόλιο με το οποίο απαντάει.

 

Το εισαγωγικό σημείωμα:

 

Για να ''δικαιωθεί'' κάποιος σχολιαστής, ο οποίος έγραψε στο προηγούμενο post «Κατάλαβα.. τέρμα η ενασχόληση με τα του Κ.Π, σειρά του Αντώνη. Σε κίνηση να βρισκόμαστε ρε παιδιά :)», αναδημοσιεύουμε σήμερα την απάντηση του Κωστή Παπαϊωάννου στο δικό μας πλαϊνό κείμενο (Σημείωση περιθωρίου #62) που ανήρτησε στο δικό του site. Θεωρούμε κάτι τέτοιο επιβεβλημένο από τη στιγμή που του έχουμε απαγορεύσει να παίρνει πλέον το λόγο εδώ, για τους λόγους που εκθέσαμε στο κείμενό μας. Για τον ανωτέρω σχολιαστή, που «ανέγνω αλλ' ουκ έγνω» ...Χριστό! (αλλά και για οποιονδήποτε άλλο αναγνώστη ή αναγνώστρια που δεν θέλει να δαπανήσει ούτε ένα λεπτό από την υπόλοιπη ζωή του για να σκεφτεί τι ακριβώς μπορεί να έχουμε στο μυαλό μας και αναδημοσιεύουμε την ανοικτή επιστολή του Κωστή Παπαϊωάννου), το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να παραπέμψουμε στις πολύ λίγες λέξεις αυτής τής ανάρτησης...

Επειδή δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση το σημερινό σημείωμα να μετατραπεί σε δίκη, ούτε, πολύ περισσότερο, σε ''ματς'' τύπου «Οι φίλοι τού leftg700.blogspot.com εναντίον τών φίλων τού Κωστή Παπαϊωάννου». τα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά. Αργότερα, θα πούμε τη δική μας άποψη για το γράμμα που μας έστειλε με ένα σύντομο σχόλιο κι ο καθένας θα μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

 

* * * * * *

Και το μονάκριβο σχόλιο με το οποίο σχολιάζει τον εαυτό του:


LeftG700 Τετάρτη, Οκτωβρίου 03, 2012 12:34:00 π.μ.

 

Θεωρούμε ότι είναι απολύτως περιττή κάθε ενασχόληση με τα αξιολογικούς πολιτικούς ισχυρισμούς του Κωστή Παπαϊωάννου σχετικά με το παρόν μπλογκ (πολυπρόσωπο ή μονοπρόσωπο, για να μη τον στενοχωρήσουμε). Και θεωρούμε περιττό και να αιτιολογήσουμε αυτή την άρνησή μας. Η πολιτική σκέψη τού ΚΠ στο συγκεκριμένο ζήτημα μιλάει από μόνη της κι όποιος έχει αυτιά ας ακούσει. Δυο λόγια για κάποιες άλλες παρατηρήσεις του: Είναι κωμικός ο τρόπος με τον οποίο προσπαθεί να αιτιολογήσει (και να δικαιώσει(!!!) το χαρακτηρισμό τού μυστηριώδους που μας κόλλησε. (Φοβερό ''μυστήριο'' και ''ζωτικής'' σημασίας ζήτημα αν αυτό το μπλογκ έχει έναν, πέντε, ή 45 ιδιοκτήτες, από τη στιγμή που ουδέποτε δηλώσαμε ότι είμαστε κάτι περισσότερο από μία αγοροπαρέα!). Και είναι αφελώς (στα όρια της μειωμένης ευφυΐας) κωμικός ο ισχυρισμός ότι δεν χαρακτήρισε μυστηριώδες το μπλογκ, αλλά ...μόνο τον γραφιά!!! Αν δεν υπήρχε η έκφραση «δεν είναι Γιάννης, είναι Γιαννάκης» θα τη γεννούσε αυτός ακριβώς ο ισχυρισμός...

Τέλος: Είναι επίσης αφελώς (αλλά στα όρια της αυξημένης ηλιθιότητας αυτή τη φορά) κωμικός ο τρόπος με τον οποίο προσπαθεί να μαλακώσει τη συκοφαντία τού κνώδαλου Νοσφεράτου (εκτός από το βήχα και τον έρωτα, ούτε οι συμπάθειες κρύβονται! ;-) ). Οι βαλτοί από τον Μανιαδάκη να παριστάνουν τους Κεντρικοεπιτροπάριους του ΚΚΕ ...δεν ήταν χαφιέδες!!! Ήταν απλώς Μανιαδάκια! Δηλαδή ''στημένοι'' ασφαλίτες. Σε ...καμία όμως περίπτωση και ...χαφιέδες!!! (Όπως θα έλεγε και κάποιος, ονόματα δεν λέμε και υπολήψεις δεν θίγουμε, «ο Αϊζενχάουερ προελαύνει ακάθεκτος»!...)

Όσο για τη σύνδεση με το κνώδαλο για την οποία παραπονιέται, ας μη ψάχνει κατά 'δω. Αύριο το πρωί που θα ξυρίζεται, να ρίξει μια προσεκτική ματιά στον καθρέφτη του για να βρει τι είναι αυτό που τον συνέδεσε μαζί του...

Κατά τα άλλα, peace. Εμείς ακολουθούμε το δρόμο μας κι ο Κωστής είναι ελεύθερος να ακολουθεί τις εμμονές του...

κείμενο pdf
Δεν υπάρχει !
αναφορές