Υπαρκτή Αριστερά | ΣΕΛΙΔΕΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ | hits: 1079
Οι 40 μέρες της αρπαχτής για την "υπαρκτή"
σχόλιο απο τον Κ.Π.
Παρ, 30 Μαρτ 2012

Την ΑΥΓΗ δεν μπορώ να την διαβάσω γιατί είναι το προπύργιο της αλαζονικής λογοκρισίας. Ωστόσο το μάτι μου έπεσε στον πρωτοσέλιδο τίτλο του φύλλου της 24-25 Μαρτίου 2012 και έριξα μια ματιά στις σελίδες που παρέπεμπε για να δω που το πάει. Ήμαστε λέει στην προεκλογική ευθεία (και έπονται)  40 μέρες που θα κρίνουν το μέλλον μας. Δεν κατάλαβα το "μας" δεν κατάλαβα και την ευθεία με τόσα πηγαινέλα, στροφές και κωλοτούμπες, δεν κατάλαβα ούτε πως οι προεκλογικές μέρες θα κρίνουν το μέλλον μας. Οι σελίδες 4, 6 και 7 στις οποίες παρέπεμπε ο τίτλος δεν με φώτισαν για τίποτα απ' όλα αυτά, με φώτισαν όμως για την αγωνία που έχουν αυτοί οι κουρελήδες των επιτελείων της "υπαρκτής".

Τρείς σελίδες γεμάτες από την μικροπολιτική "αυθεντία" της συμφοράς. Οι προεκλογικές κινήσεις στο "μαύρο μέτωπο" περιγράφονται με περιφρόνηση. Οι άθλιες και επιπλέον σπασμωδικές προεκλογικές συναλλαγές και συγκαλυμμένοι σκυλοκαβγάδες στο "κόκκινο μέτωπο" παρουσιάζονται με υποκριτικό ενθουσιασμό. Και το τρισέλιδο κλείνει με μια από τις συνήθεις εμετικά μικρομέγαλες και φαιδρές δηλώσεις του Τσίπρα: «Στις εκλογές» λέει «ψηφίζουμε ή κόμμα του μνημονίου ή έναν νέο συνασπισμό εξουσίας».

Τελικά οι 40 μέρες της προεκλογικής κωμωδίας θα κρίνουν πράγματι το μέλλον των επιτελών της "υπαρκτής". Η προεκλογική περίοδος τους δίνει την ευκαιρία για κάποια πολιτική και οικονομική αρπαχτή. Ξαναμοιράζεται η τράπουλα και όποιος καταφέρει να βγάλει κανέναν άσσο απ' το μανίκι κάτι θα αρπάξει.

Στο πολιτικό επίπεδο κάτι θα αρπάξει όποιος καταφέρει να πείσει ότι οι εκδηλώσεις του κόσμου τα δύο τελευταία χρόνια επιβεβαιώνουν την πολιτική του, ή έστω ότι η πολιτική του έφαγε τις λιγότερες μούντζες από την πλατεία.

Ενδιαφέρον όμως έχει η αθλιότητα των οικονομικών αρπαχτών. Όλη αυτή η μεγαλοστομία του τίτλου και των εκκλήσεων του Τσίπρα είναι για να αναγγελθεί μια τρίμηνη οικονομική εξόρμηση για την πολιτική και οικονομική ενίσχυση του ΣΥΝ του οποίου η μεγαλειώδης αθλιότητα (αν δε το ξέρατε) είναι "το στήριγμά μας"!!!

Το κείμενο που αναγγέλλει την εξόρμηση διανθίζεται με τις γνωστές ηρωικές και πένθιμες αερολογίες για την "Ελλάδα που βυθίζεται" για την "βαθειά παρατεταμένη ύφεση" για την "κοινωνία που κατεδαφίζεται εξ αιτίας μνημονιακών πολιτικών και των νεοφιλελεύθερων εντολών" για να καταλήξει στην επίσης γνωστή ηρωική ζητιανιά  για την "δική μας  Αριστερά" υπέρ της οποίας (εδώ είναι το δια ταύτα) "όλοι εμείς, καλούμαστε να δώσουμε μια ισχυρή απάντηση" για να "αλλάξει η πορεία στην χώρα και στην Ευρώπη".

Και πως θα γίνουν όλα αυτά τα θαυμαστά; Πολύ απλά: με τους "αγώνες μας με την ψήφο αλλά και την απαραίτητη οικονομική συμβολή" ώστε να αντέξουμε μπροστά στην "λαίλαπα των αγορών" και στην "ιερή συμμαχία βιομηχάνων - τραπεζιτών - πολιτικών". Με άλλα λόγια δώστε κυρίες-κύριοι όσο περισσότερα μπορείτε για να αναπαύσετε την ένοχη συνείδησή σας. Η όποια ένοχη συνείδησή σας είναι ένοχη γιατί τόσα χρόνια μας ακολουθείτε.

Αν η θρασύτατη αθλιότητα των επιτελών του ΣΥΝ και της ΑΥΓΗΣ σταματούσε εδώ αυτή η, επιπλέον ασύνταχτη και βιαστική, αερολογία θα ήταν απλά βαρετή.

Προσέξατε ότι στο κέντρο της "ιερής συμμαχίας" βρίσκονται οι τραπεζίτες; Ε λοιπόν συναρτημένες με τα δημοσιεύματα που τους "κατακεραυνώνουν" στις τρεις καλύτερες σελίδες (δύο δεξιά όπως ανοίγει η εφημερίδα και η τελευταία) αυτής της υποκριτικής φυλλάδας χασκογελούν κοροϊδεύοντας τον ατυχή αριστερό αναγνώστη τρεις ολοσέλιδες καταχωρήσεις τριών μελών του κέντρου της "ιερής συμμαχίας", τριών τραπεζών οι οποίες διαφημίζουν τα "τραπεζικά προϊόντα" που ακριβώς αποτελούν το οικονομικό μέρος της κρίσης.

Τρεις σελίδες που σε καμιά περίπτωση δεν θα ξέφευγαν, εντελώς ειδικά, από την προσοχή του αναγνώστη του συγκεκριμένου ηρωικού τρισέλιδου. Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς από αυτό το θράσος αυτής της φυλλάδας και του "κόκκινου" που κάνουν εκκλήσεις να "ενισχύσουμε την φωνή" τους.

Εγώ θαυμάζω κάτι άλλο: πριν μερικές μέρες έγινε στο facebook ένας καυγάς ανάμεσα σε ένα φίλο αριστερό και σε ένα μισοκακόμοιρο παπαγαλάκι της φυλλάδας και του "κόκκινου" που λύσσαγε ότι και η "αριστερά" δεν έχει σπόνσορες. Τελικά το παπαγαλάκι, είναι και δημοσιογράφος τρομάρα του, κατέληξε να εξαφανίσει τον "διάλογο" μαζί με την δική μου παρέμβαση που είχα πει ότι η ΑΥΓΗ κάνει λογοκρισία.

Βεβαίως η ΑΥΓΗ και εν γένει η "υπαρκτή" όχι απλά έχει σπόνσορες τους υποτιθέμενους εχθρούς της αλλά είναι κατασκευασμένη από τους υποτιθέμενους εχθρούς της. Εγώ θαυμάζω τους αριστερούς της κοινωνικής βάσης που ακόμα προσποιούνται ότι δεν το ξέρουν.