Ιστορικό της Αριστεράς | ΣΕΛΙΔΕΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ | hits: 1518
Ο Πρόεδρος Τσίπρας στον Αρχιεπίσκοπο
σχόλιο απο τον Κ.Π.
Τετ, 31 Μαρτ 2010

Είδαμε στην τηλεόραση τον Πρόεδρο Τσίπρα, να βγαίνει από το γραφείο του αρχιεπισκόπου, φορώντας το εξυπνακίστικο χαμόγελό του (το φοράει σαν σήμα της επισημότητάς του, όπως άλλοι φορούν γραβάτα) και τους ρεπόρτερ να κρέμονται από τα χείλια του, προκειμένου να μάθουν τον λόγο της βαρυσήμαντης επίσκεψης.

Επισκέφθηκε, είπε, τον αρχιεπίσκοπο για να του εκθέσει την θέση της παράταξης που εκπροσωπεί, στο θέμα της φορολόγησης της εκκλησιαστικής περιουσίας: Θέση που περίπου είναι να πληρώνει η εκκλησία φόρους για τα εισοδήματα που έχει από την περιουσία της. Και βιάστηκε να προβάλλει και τις γνωστές θέσεις για τον διαχωρισμό της εκκλησίας από το κράτος και για τον περιορισμό της στο φιλανθρωπικό της έργο.

Λοιπόν ο Πρόεδρος Τσίπρας και αυτοί που πραγματικά "εκπροσωπεί" (γιατί από τον ΣΎΡΙΖΑ το μόνο που εκπροσωπεί είναι η μισοκακόμοιρη και κακοπληρωμένη υποκρισία των επιτελείων του) δεν πάνε καθόλου καλά!

Πρώτα - πρώτα η ίδια η "παρέμβαση" του εκπροσώπου μιας αριστερής πολιτικής παράταξης στην εκκλησία με την λογική της συμβολής στην είσπραξη φόρων που θα εξυπηρετήσουν το δημόσιο χρέος υποβιβάζει αυτή την παράταξη, από τον πολιτικό της ρόλο στον ρόλο του βοηθού φοροεισπράκτορα. Η "παρέμβαση" δείχνει ότι ο Πρόεδρος Τσίπρας και αυτοί που εκπροσωπεί δεν ζητούν τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από έναν ρόλο βοηθού στην άσκηση της χρεωκοπημένης εξουσίας. Αυτοί οι άνθρωποι ακολουθούν τον δρόμο που άνοιξε ο Βούγιας. Σήμερα βοηθοί φοροεισπράκτορες, αύριο βοηθοί φορομπήχτες, μεθαύριο βοηθοί χωροφύλακα!

Εξ άλλου το αίτημα του διαχωρισμού της εκκλησίας από το κράτος, έτσι όπως προβάλλεται σαν άμεσο πολιτικό αίτημα της Αριστεράς, είναι βλακώδες. Ζητούν στην ουσία τον διαχωρισμό της εκκλησιαστικής εξουσίας από την κρατική εξουσία, διαχωρισμό που, εφ' όσον δεν αποβλέπουν στην κρατική ή στην εκκλησιαστική εξουσία, δεν τους αφορά. Αυτοί βεβαίως δεν έχουν τα κότσια να αποβλέπουν στην κατάκτηση της εξουσίας, λιγουρεύονται όμως μια "ρεφορμιστική" αλλαγή της εξουσίας που θα μπορούσε να τους περιλαμβάνει. Ονειρεύονται με άλλα λόγια μια "αλλαγή" σαν αυτή που πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου με την βοήθειά τους.

Αλλά να πηγαίνει ο Πρόεδρος Τσίπρας να παραστήσει τον βοηθό φοροεισπράκτορα και να προβάλει την βλακώδη θέση της Αριστεράς για χωρισμό της εκκλησίας από το κράτος, είναι βλακεία στο τετράγωνο. Γιατί το πρώτο που θα σήμαινε ο χωρισμός από το κράτος και επομένως η αυτοτέλεια της εκκλησίας θα ήταν να μην πληρώνει φόρους.

Αλλά το κερασάκι στην τούρτα που κατασκεύασε η μεγαλοφυΐα του Προέδρου Τσίπρα, με υλικά που του παρέχουν οι "συνιστώντες" το τραγελαφικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι η εκκλησία πρέπει να περιοριστεί στον φιλανθρωπικό της ρόλο! Μια κοινωνία που έχει πρόσωπο στους τοκογλύφους και στους φιλάνθρωπους οραματίζεται ο πρόεδρος Τσίπρας και αυτοί που έχει την τιμή να εκπροσωπεί.

κείμενο pdf
Δεν υπάρχει !