Πολιτική | ΣΕΛΙΔΕΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ | hits: 1380
Από πού παραιτήθηκε και από τί δεν παραιτήθηκε ο Ρινάλντι
άρθρο του Κωστή Παπαϊωάννου
Πέμπ, 23 Ιουλ 2015

 

Στις 21/07/2015 παραμονή της συζήτησης στην βουλή για το νέο (λεγόμενο) μνημόνιο, ο διαβόητος Ρούντι Ρινάλντι κατέθεσε μια δήλωση με την οποία παραιτείται από την πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ως μέλλος της οποίας υπερηφάνως υπέγραφε τα διπρόσωπα κείμενά του, μέχρι την προηγούμενη μέρα.

Μ' αυτή την δήλωση ο Ρούντι Ρινάλντι "καταδικάζει" τα αποτελέσματα της οπορτουνιστικής πολιτικής, αποδίδοντάς τα σε υποκειμενικά σφάλματα, εξωραΐζοντας ουσιαστικά την εγκληματική ουσία μιας πολιτικής της οποίας ο ίδιος υπήρξε πρωτοπόρος ανανεωτής, εισηγητής, υποστηρικτής και εφαρμοστής.

Η δήλωσή του είναι ένα κακογραμμένο κείμενο μνημείο πολιτικής θρασυδειλίας και ξεδιάντροπης υποκρισίας: αποτελεί όμως συγχρόνως και μια πολύτιμη πηγή πληροφορίας για την νέα "διέξοδο" από την κρίση, στην οποία προσπαθούν να μηχανευτούν αγωνιωδώς, οι χειριστές του παγκόσμιου φασιστικού αυτοκρατορικού συστήματος.

Με λίγα λόγια, η παραίτηση του Ρινάλντι από την ηγεσία του έργου ζωής, που υπήρξε γι αυτόν ο ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με την μετάλλαξη του Τσίπρα, ούτε λίγο ούτε πολύ σε έναν νέο "εθνάρχη" (!) της συμφοράς, σημαδεύει την ένταξη του ελληνικού πολιτικού συστήματος στο καθεστώς που ονειρεύεται ο Σόιμπλε.

Παραθέτω την δήλωση του Ρινάλντι με τρία ερωτήματα που βεβαίως δεν θα τα απευθύνω στον ίδιο αλλά στους ανθρώπους που τον ακολούθησαν μέχρι εδώ, και που βεβαίως χωρίς την υποταγή τους σ' αυτόν, ο ίδιος δεν θα μπορούσε να έχει υπάρξει σαν μοιραία προσωπικότητα του μαρξιστικού λενινιστικού πολιτικού κινήματος:

1. Ποια από τα ζητήματα που θέτει αυτός ο απατεώνας εναντίον των "προεδρικών" του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν αναμενόμενα να δημιουργηθούν από την πρώτη στιγμή που ιδρύθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ με τις οπορτουνιστικές προδιαγραφές που δημιουργήθηκε.

2. Ποιες από τις αντιδημοκρατικές - αντικομματικές συμπεριφορές που "καταγγέλλει" αυτός ο υποκριτής δεν είχε ο ίδιος σε όλη του την πολιτική πορεία. Με λίγα λόγια ποιο ψέμα δεν έχει πει, ποιους εκβιασμούς, δεν έχει πραγματοποιήσει ποια συμπεριφορά ιδιοκτήτη της Α/συνέχειας και της ΚΟΕ δεν είχε επιδείξει.

3. Πότε ακριβώς ενδιαφέρθηκε αυτός ο φασίστας, να εμπλέξει τον κοινωνικό παράγοντα, με τον τρόπο που εννοούσε και εννοεί το επαναστατικό κίνημα και πότε ακριβώς δεν είδε τους ανθρώπους της κοινωνικής βάσης σαν κρέας για τα κανόνια των πολιτικών του χειρισμών.

Στους ίδιους ανθρώπους του επιτελείου της ΚΟΕ έχω να πω, ότι τους αναγνωρίζω τα ελαφρυντικά της ιστορικής αναγκαιότητας που τους οδήγησε στην αποδοχή των αθλιοτήτων του Ρινάλντι και στην υποταγή τους στα ιδιοτελή του σχέδια. Πρέπει όμως σύντροφοι να έχετε υπόψη σας πως η ιστορική αναγκαιότητα δεν οδηγεί στον φασισμό αλλά στην επαναστατική αλλαγή: κάποια στιγμή θα πρέπει να αλλάξετε βάρκα. Ίσως δεν είναι σήμερα ακόμα η ώρα να το κάνετε (δεν ξέρω άλλωστε σε ποιά ακριβώς λούκια έχετε κυλήσει) αλλά είναι ώρα να αρχίσετε να το σκέφτεστε.

 

 

Δήλωση παραίτησης του Ρούντι Ρινάλντι από την πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν είναι ώρα για πολλά λόγια. Η χώρα μπήκε στην τροχιά της χρεοκοπίας και η κοινωνία θα ζήσει αβάστακτες καταστάσεις με το 3ο Μνημόνιο που πιθανά δεν θα αποτρέψει το Grexit.

Οι ισχυρισμοί περί αναγκαίου και επώδυνου συμβιβασμού δεν ισχύουν. Πρόκειται για ιδεολογική, πολιτική, στρατηγική χρεοκοπία της πορείας του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτή είχε προδιαγραφεί για λογαριασμό του από την κυρίαρχη ομάδα, από το 2012 και μετά, με σταθμό τις εξαγγελίες της «Θεσσαλονίκης» και κατάληξη την 6μηνη κυβερνητική διαδρομή.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα ο κομματικός οργανισμός είχε υποκατασταθεί πλήρως από τον κυρίαρχο μηχανισμό και τις γραφειοκρατικές πρακτικές του, μηχανισμό ο οποίος μάλιστα το τελευταίο 6μηνο έχει επιπλέον κρατικοποιηθεί.

Στα πλαίσια αυτά η Πολιτική Γραμματεία -με αυτονόητες τις ευθύνες της- έχει μετατραπεί σε αδρανοποιημένο και ακολουθητικό συνεργό της συντελούμενης κεντροαριστερής και τώρα μνημονιακής μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ.

Τούτων δοθέντων και μετά την μνημονιακή συμφωνία και την ψήφιση προαπαιτούμενων και δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί, ανοίγει μια περίοδος ριζικού επαναπροσδιορισμού του λαϊκού κινήματος, αλλά και της ουσίας της πολιτικής διαδικασίας σαν τέτοιας, το περιεχόμενο των οποίων μέλλει να αναζητηθεί.

Ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ προδιαγράφει την πορεία του έξω από τα αιτούμενα αυτού του επαναπροσδιορισμού, μεταλλασσόμενος σε οργανικό υποστύλωμα της μνημονιακής διαδικασίας έστω κι αν λεκτικά την αρνείται.

Στα πλαίσια αυτά παραιτούμαι από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Η ζωή όμως συνεχίζεται, με ό,τι έχει και ό,τι της λείπει...

21/7/2015

Πηγή:
http://www.rudirinaldi.gr/2015/07/dhlwsh-paraithshs-apo-thn-pg-tou-syriza/

 

κείμενο pdf
Δεν υπάρχει !