Πολιτική | ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, Δευτ, 31 Μαρτ 2014 | hits: 1333
Η υγεία του συστήματος και ο υπουργός της
άρθρο του Κωστή Παπαϊωάννου
Δευτ, 31 Μαρτ 2014

Δεν είμαι βέβαιος αν ο κύριος Άδωνης Γεωργιάδης γεννήθηκε για να γίνει σύμβολο ή έγινε σύμβολο με την ανάπτυξη της Τηλεοπτικής Δημοκρατίας. Ό,τι από τα δύο κι αν ισχύει, το σίγουρο είναι πως ο υπουργός υγείας είναι μια συμβολική τηλεοπτική προσωπικότητα. Και μάλιστα όχι μόνο από άποψη πολιτικής αλλά και από άποψη ιστορίας.

Από άποψη ιστορίας, ο κύριος Γεωργιάδης είναι το σύμβολο του αντικομουνιστή που οφείλει την ύπαρξή του στην διεύρυνση του πολιτικού συστήματος την οποία προκάλεσαν οι κομμουνιστικές επαναστάσεις. Στην κατάσταση πριν από αυτές ο κύριος Άδωνης όχι υπουργός δεν θα  ήταν αλλά δεν θα είχε καν δικαίωμα ψήφου. Αλλά και την υπουργική του καριέρα την οφείλει στην προετοιμασία της επόμενης επαναστατικής αλλαγής: εν όψει αυτής το πολιτικό παιχνίδι έχει κατέβει στην προσωρινά χαμηλή ιδεολογική στάθμη των ανθρώπων της κοινωνικής βάσης όπου το σύμβολο Γεωργιάδης έχει ακόμα πέραση.

Από άποψη πολιτικής, ο κύριος Γεωργιάδης, νέος και ευφυής, αποτελεί το σύμβολο του γεροντικού παλιμπαιδισμού του εξουσιαστικού συστήματος. Ακριβώς γι αυτό "σπρώχτηκε" στον τομέα της υγείας, που με την σημερινή τεχνολογική επάρκεια είναι η μοιραία ανεπάρκεια του συστήματος. Χρειάζεται ένας σαραντάρης και κάτι, έφηβος, φανατικός, αντικομουνιστής, πλασιέ αντικομουνιστικών συγγραμμάτων, για να πλασάρει πανάκριβους υπερσύγχρονους αξονικούς τομογράφους σε νοσοκομεία που δεν έχουν προσωπικό και να απαντάει με τον ολοκληρωτισμό του Στάλιν στο ερώτημα γιατί δεν έχουν γάζες τα χειρουργεία.

Τέλος, στην σημερινή ιστορικοπολιτική συγκυρία, στην οποία το εξουσιαστικό σύστημα χρειάζεται επειγόντως μια "αριστερή" διακυβέρνηση, ο κύριος Γεωργιάδης είναι το κατάλληλο πρόσωπο να "ανεβάσει", με το αντικομουνιστικό του μένος, τον ΣΥΡΙΖΑ.

Με λίγα λόγια το σύμβολο που αποτελεί ο κύριος Άδωνης Γεωργιάδης δεν υπηρετεί τον νεοφιλελεύθερο φασισμό, όπως ίσως νομίζει, αλλά είναι ένα παραπροϊόν της επαναστατικής αλλαγής στα "χαμηλά" του αντικομουνισμού. Όταν η ιδεολογική στάθμη της κοινωνικής βάσης ψηλώσει αυτό το σύμβολο του λαϊκού αντικομουνισμού θα μείνει στον βυθό, τροφή για τα ψάρια. Τα "ψηλά" του αντικομουνισμού είναι ήδη κατειλημμένα (μέχρι να καταρρεύσουν) από πρώην ή δήθεν κομμουνιστές.