Ιστορικό της Αριστεράς | ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Δευτ, 8 Νοεμ 2004 | hits: 1723
Πρώτα η ψυχή και μετά το χούι.
άρθρο του Κωστή Παπαϊωάννου
Δευτ, 8 Νοεμ 2004

Το χούι του ΚΚΕ είναι να κατασκευάζει το πολιτικό του image, καθώς και αυτό των αντιπάλων του, κατά το δοκούν. Σαν σωστός ιδεολογικός κατασκευαστής ο κ. Μαΐλης προκειμένου να με ανασκευάσει, με κατασκεύασε αυτοαποκαλυπτόμενο διαχειριστή του καπιταλιστικού συστήματος! Δεν φαντάζομαι όμως να περιμένει είτε να αγανακτήσω ως επαναστάτης, είτε να απολογηθώ ως αντεπαναστάτης. Η κριτική του με τιμά. Δεν με αφορά όμως κάθε βλακεία που μου βάζει στο στόμα.

Αντί άλλης απαντήσεως συνοψίζω την άποψή μου περί ΚΚΕ:

Το ΚΚΕ αποτελεί την εξέλιξη της ρεβιζιονιστικής τάσης του κομμουνιστικού κινήματος στην χώρα μας. Είναι γνήσιο τέκνο του Χρουστσοφικού "λενινιστικού" πυρήνα, που επικράτησε στην Σ.Ε. μετά τον θάνατο του Στάλιν. Αποτελεί την βάρβαρη άρνηση αυτών που αγάπησε ο λαός στο ΚΚΕ και όχι την συνέχειά τους.

Η αντιιμπεριλιστική πολιτική του (Μάαστριχτ, ΟΝΕ, ΝΑΤΟ κλπ.) είναι αυτή ακριβώς που χρειάζεται ο ιμπεριαλισμός και η αντικαπιταλιστική πολιτική του (συνδικαλισμός) είναι αυτή ακριβώς που χρειάζεται ο καπιταλισμός.

Τέλος οι θεωρητικές θέσεις του, είναι οι αστικές απόψεις με άλλα λόγια. Στο μόνο ζήτημα όπου το ΚΚΕ εμμένει στον Λενινισμό, είναι το ζήτημα της "διχτατορίας του προλεταριάτου". Εμμένει δηλαδή στην διχτατορία γιατί προσπάθειες να εκφράσει, το προλεταριάτο ή τους σύμμαχους του, δεν κάνει!